Скільки коштує першокласник. Що кажуть батьки?

У Руслани в цьому році одразу двоє першокласників, у неї сини-близнюки. Жінка радіє, що нарешті вони підросли і стали школярами, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Готувала дітей до школи ще з початку літа. Усе купувала поступово, бо на все одразу не вистачає грошей. Я навіть не підозрювала, які видатки на мене чекають. Підготовка до школи на них обійшлася приблизно у 6 тисяч гривень. Можливо, купили не все, але основне точно вже у них є», – наголошує жінка.

У Юлії донька також іде до першого класу. Її мати зізнається, що намагалася заощадити на всьому, бо виховує її сама і коштів завжди не вистачає.

«Ранець я купила по Інтернету. Дала за нього 250 гривень. Але за шкільну форму довелося заплатити цілу тисячу. Загалом підготовка до першого класу потягнула в мене гривень 2700 гривень. Потрібно ще близько тисячі, бо після першого дзвоника разом із батьками, дітьми та класоводом підемо в кафе, нас уже попередили. Ну і, звісно, під час навчання щомісяця потрібно буде по 50-100 гривень давати у шкільну касу на різні потреби. Це небагато, але також витрати», – зізнається вона.

А от Марія відправляє усіх трьох дітей до школи на широку ногу.

«У мене цьогоріч донька випускниця, один син іде до 9 класу, а найменший – до першого. На похід, як кажуть, у країну знань, уже витратила 12 тисяч. Найбільші витрати на випускників, там і за зал потрібно заплатити наперед, і за тамаду, і за музикантів, і за відео, і за фото, і  ще за багато що. Першокласник у мене обійшовся найдешевше, якщо чесно», – наголосила жінка. Отже, хто як міг, так і вирядив до школи дітей. Головне, аби вони потім хотіли вчитись, мали якісні знання та стали в житті дійсно успішними людьми • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост