Нестримна пристрасть, що випалює всі інші фарби життя: саме таку історію проживатиме на сцені в Ужгороді відома актриса Ганна Яремчук

Пристрасть. Нестримна. Незгасима. Невмолима. Та, що вибиває з соціального, майнового, сімейного стану. Та, що випалює всі інші фарби життя. Та, з котрої може вирости велике життєдайне кохання… Та, що може зачинити всі двері…

Приходьте! 17-23 вересня

Театр Володимира Завальнюка «Перетворення» м. Київ завершить III Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем» виставою «Леді Капулетті» (Н. Мазур).

23 вересня. 18.00 Ляльковий театр «Бавка»

Постановка Володимира Завальнюка

Актриса – Ганна Яремчук

Хто б міг подумати, що саме така пристрасть поселилась у серці, здавалося б, скромної шекспірівської героїні «другого плану» – Леді Капулетті?.. Це – історія мовчання… Після Життя…

«Вишукана, стильна, глибока трагедія-аскеза, екстремальна енергія статики, працюють тільки руки, пальці, стриманий мімічний «сюжет», несентиментальна сльоза… Естетика статики…», пише про виставу видатна театрознавиця Неллі Корнієнко.

Героїня спектаклю «Леді Капулетті» – мати Джульєтти. Вона постає в образі молодої жінки, яка пішла в монастир. Ця жінка розповідає історію свого життя: про біль, розчарування, кохання та втрату.

Втрату єдиної доньки Джульєтти та коханого Тибальда, з яким вона зраджувала чоловікові.

Актриса Ганна Яремчук має чималий досвід роботи в моновиставах. До цього були «Третя молитва» Ярослава Верещака, «Краще б я народилася кицькою» Неди Неждани, «Вой немой волчицы» Оксани Танюк.З одного боку, грати у моновиставі складніше, бо весь час на сцені один, а з іншого – простіше, бо знаєш, що лише сам відповідаєш за свою роботу перед глядачем, – зізнається Ганна. – У будь-якому випадку намагаєшся викладатися на повну.

-Наш театр давно дружить з письменницею Ніною Мазур. Художній керівник Володимир Завальнюк поцікавився, чи немає в неї нової п’єси. Пані Ніна сказала, що в неї є прекрасна річ для мене – «Леді Капулетті». Ми вирішили: а чому б ні? І поставили цю п’єсу.

Квитки в касах драмтеатру (050 432 05 57), лялькового театру (0312 61 58 01), та концертно-театральній касі «Дастор» тел.. (099 319 26 20)

Нагадаємо, що засновниками та організаторами фестивалю є Ужгородська міська рада та газета «Ясно». Щороку, в День міста Ужгорода, свої кращі моновистави представляють актори з різних країн. У минулі роки на сценах обласного центру Закарпаття зіграли актори з Румунії, Словаччини, Грузії, Угорщини, Вірменії, Польщі, Молдови та Білорусі.