44-річний закарпатець вів статеве життя з двома жінками – дружиною та її 12-річною донькою

Дівчинка дуже боялася про все розповідати. Перша, хто про все дізнався, була її 15-річна старша сестра. Виявляється, вона теж мало не стала жертвою вітчима.  Чоловік неодноразово схиляв її до інтиму, просив зробити масаж, коли матері не було вдома. Утім до сексу у них не дійшло, бо вона мала більш сильний і вольовий характер за молодшу сестру. Дівчинка каже, що через це материн чоловік почав її ненавидіти у коли щось траплялося. у всьому звинувачував саме її. Мати про те, що коїться в родині довго не знала, а коли діти їй розповіли, чоловік притяг каністру з бензином і почав погрожувати підпалити і будинок, і всю сім’ю – 35-річну Ірину, двох її доньок від першого шлюбу та двох власних синів. Донькам він теж неодноразово погрожував, тож від нього боялася вся родина, пише газета ЯСНО

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Звірства над людьми починаються зі знущань над тваринами

Хто знає, скільки б тривало знущання над дівчинкою, якби не її тітка, 25-річна Тетяна Тома. Вона про все й заявила до поліції. Їй дівчинка також зізналася, що 44-річний вітчим кілька років поспіль змушував її до інтимних стосунків.

«Якось вона прийшла до мене і каже: «Я хочу тобі щось розказати». Я сіла і почала слухати коли почула її страшне зізнання, від усього була в шоці. Навіть не знала, куди звертатися і що робити», – каже Тетяна.

А от мати ґвалтівника Маргарита Батова ні в що не вірить і вигороджує сина.

«Таня не просто так почала цю війну. Вони хочуть вижити мого сина з цієї хати», – запевняє вона. 

Уся сімейка побувала у студії «Стосується кожного» і розповіла власну позицію у цій страшній справі.

«Дівчинка дуже боялася від вітчима, – наголошує Тетяна Тома. – Коли він заходив до кімнати, вона завжди замовкала. Спочатку він лише торкався її, далі – почав ґвалтувати. Дізнавшись правду, я зателефонувала старшому брату Олексію і розповіла йому. Він одразу порадив телефонувати в поліцію. Я боялася, думала, що він коли дізнається, ще й мене пришьопне. Таким чином правоохоронцям зателефонував сам брат. Він же написав і заяву. Тоді поліція зв’язалася зі мною. Від чоловіка сестри боялися всі, бо він дуже жорстокий. Вони прожили разом 10 років і за цей час бувало всяке. Він б’є  дітей, дружину, тварин – собаку, корову, кішку…»

Цікаво, але як наголошує кримінолог Анна Маляр, знущання над людьми починається завжди з жорстокого поводження з тваринами і це давно уже досліджено наукою.

Тому у даному випадку ця теорія лише підтвердилася, бо чоловік обзивав, за словами Тетяни, і «дебілами», і «кінченими» та гамселив навіть власних синів. Більше того, він навіть спокійно не говорив. Дісталося від насильника і самій Тетяні, напередодні він її схопив за шию, вдарив та порвав ланцюжок.

Тим часом у поліції заявили, що чоловік зізнався у злочині, хоча негативних характеристик ні від кого раніше на нього не поступало, він не пив і працював.

Дружина каже, що чоловік жив за її рахунок

Маргарита Батова, мама Анатолія  наполягає, що її син ні в чому не винний.

«Ми стільки раз приїжджали до них і все було добре, – наполягає жінка. – Він дуже роботящий, із 8 класу по заробітках їздить. Вони жили у його будинку. Він усе робив своїми руками, усі ремонти. Буває строгий, я цього не заперечую… але щоб таке зробив – не вірю! Жили вони на Житомирщині, а я сама з Закарпаття».

Виявляється, Ірина була другою дружиною Анатолія. Від першого шлюбу у нього є 24-річний син і донька. Проте чому вони розлучилися з Наталією, Маргарита не каже. Більше того, Анатолій є старшим сином із усіх її 6 дітей (3 її, а 3 її другого чоловіка), свого часу виховувався у Інтернаті, але мати запевняє, що недовго.  Із Закарпаття з дітьми жінка поїхала 27 років тому, та дитинство хлопця минуло саме у Карпатах.

«Я жила сама без чоловіка, мені було важко утримувати дітей. Я їздила на заробітки по Україні та у Латвію. Після того, як ми приїхали на Житомирщину, Анатолія забрали в армію. Коли він повернувся, пішов на роботу і одразу одружився», – наголошує мати.

А от Ірина стверджує, що її чоловік жив за її рахунок, бо вона одна працювала на швейній фабриці.

«Я тиждень працювала у денну зміну, а тиждень у нічну. Для облаштування хати брала навіть кредит. Коли почався карантин, мене скоротили, а до того часу я працювала. Інна нічого не розказувала, а коли розповіла, я покликала чоловіка і сказала хай розкаже, що то було. Він зізнався, а вона втекла з кімнати», – каже жінка.

Цікаво, що за розбещення Анатолій пропонував пасербиці гроші… ті, які заробляла її мати. Її старшу сестру він намагався розбещувати ще тоді, коли їй було 7 років, а Інну – з 9. Поки дружина була на роботі у нього для цього було багато часу.

«Коли я сказала, що піду в лікарню і в поліцію, він почав мене залякувати», – стверджує Ірина.

Свою провину в тому, що зразу не звернулася до поліції, жінка визнає, утім не заперечує і того, що й далі підтримує стосунки з чоловіком, носить йому передачі у СІЗО та спілкується з ним по телефону.

У будинку Анатолія та Ірини справді досить гарно, чисто, акуратно і складається враження, що жінка терпіла всі знущання лише через те, щоб і далі залишатися в цьому будинку, бо як сама ж переконує, їй не було куди піти.

«Якщо шлюб зареєстрований, усе ділиться навпіл, – каже кримінолог Анна Маляр. – Тому свою половину краще забрати і спокійно йти. І питання з місцем проживання потрібно з’ясувати якомога скоріше, бо яким би покарання не було, чоловік все одно повернеться і знову почнеться питання де жити і як ділити майно».

Вдавана побожність

Ірина також розповідає, що після першої спільної дитини чоловік уже проявляв жорстокість, другого сина взагалі не визнавав.

«Коли я завагітніла Вадимом, він не вірив, що це дитина від нього. Змушував мене ставати на коліна перед іконою, хреститися,  клястися, що то його дитина, – наголошує жінка. – І я це робила.  Інтимне життя було в нас не дуже добре. йому постійно потрібно було сексу…. по 15 разів на день. Я йому багато відмовляла. Тому зараз він у всьому звинувачує мене. Каже, що все сталося через те, що йому не вистачало задоволення. У нас на цьому ґрунті постійно виникали скандали, бо чоловік завжди говорив, що якщо я йому відмовляю, значить у мене хтось є, що я його не люблю».

Старша донька Ірини розповіла, що  з вітчимом у неї були важкі стосунки.

 «Сестра мені розповіла про все, коли ми йшли зі школи. Ми щось вдома не те зробили і вітчиму це не сподобалось. Мама зателефонувала і сказала, що він дуже злий. Тоді Інна сказала мені, що якщо він буде кричати, то вона все розкаже матері, – заявила дівчина. – Також сестра додала, що раніше про все не говорила, бо він її залякував і переконував, що зробить ще гірше. Вона й мене просила тримати все у таємниці. Вдома тоді скандалу не було. А наступного дня ми сиділи у нашій кімнаті і розмовляли про це. Мами вдома не було, а брати бігали десь на вулиці. Він нас почув. Був буде злий і сказав, що якщо ми комусь розкажемо, він зробить щось страшне і про це ніхто навіть знати не буде, руки, ноги нам переламає, а маму уб’є.  Тож ми мовчали. Мене він неодноразово просив зробити йому масаж і я робила».

А тим часом дівчат оглянули як гінекологи, так і психологи. Старша дівчинка наразі є незайманою, а от у молодшу справді було проникнення і її дівоча пліва пошкоджена. За словами психолога, що говорила з Інною, вона дуже хоче змін, їй дуже важко згадувати минуле, тому дівчинці необхідно допомогти подолати травму та навчитись радіти життю  Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост