Додаткові автобуси до Дня пам’яті померлих курсуватимуть в Ужгороді

Перевізники мають розробити відповідні розклади руху та забезпечити перевезення пасажирів з урахуванням обмежувальних протиепідемічних заходів.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

На засіданні виконкому Ужгородської міської ради погодили до Дня пам’яті померлих, з 30 жовтня до 1 листопада, залучити додаткову кількість автобусів на міські маршрути – №156 «вул. В’ячеслава Чорновола – міський цвинтар «Барвінок» та № 20 «мкрн. «Доманинці» – Речовий ринок через пл. Корятовича», цей маршрут також продовжать до міського цвинтаря «Барвінок».

Нагадаємо, що 1 листопада Римо-Католицька Церква відзначає День всіх святих, а наступного дня — спомин всіх померлих вірних. У цей день в Україні, особливо Західній, не лише серед римо-католиків, а й представників інших конфесій, існує традиція відвідувати могили родичів, відправляти там панахиди.

Осінній Поминальний День у Церковному Православному Календарі називається Димитрівська Поминальна Субота та відзначається у найближчу суботу перед святом святого великомученика Димитрія Солунського (8 листопада), тобто конкретних дат не вказано – тільки дні тижня. В основному це суботи, так як у богослужбовій практиці субота призначена для особливої молитви для померлих.

Раніше, 1 листопада у Закарпатській області День всіх святих, у який християни західного обряду поминають померлих, був вихідним. Відповідне розпорядження щодо цього року ще немає…