У 72 роки сусідам допомагала садити картоплю, у 89 ще косила, а у 101 – щонеділі ходила до церкви

Прочитала у газеті ЯСНО про жінку, яка дожила до 100 літ і переконує, що енергію черпає з холодної води і вирішила поділитися з читачами історією своєї бабусі, яка у здоров’ї та бадьорому настрої пройшла непросту життєву дорогу, довжиною у 104 роки.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Звали її Меланка. Ми жили на Тячівщині. Вона з маленької багато працювала, косила, доглядала за худобою, допомагала у господарстві, бавила дітей, бо була старшою і мала 7 братів та 4 сестер. У багатодітній родині ніколи не розкошували, їли скромну їжу і те не переїдалися. М’ясо на столі було лише на великі церковні свята. У 16 років бабусю видали заміж за старшого за неї на 10 років Василя. Хлопець уже міцно стояв на ногах, мав свій будинок… хоч і невеликий, але власний. Працював лісником. Тож у будинку нарешті вона мала достаток. Народила бабуся 5 дітей – 2 доньок та 3 синів. Усіх вивчила, вивела в люди. Дочка Марія вчителькою стала, Світлана – лікарем. Син Дмитро – інженером, Іван – будівельником, а Василь – юристом. Звісно ж, усі роз’їхались по країні, чоловік помер від серцевого нападу у 57 років. Тож доживати свої дні бабуся Меланка залишилася із внучкою Поліною. Вона її дуже любила і у всьому допомагала.

На долю бабусі припали різні випробування. Але вона долала їх мужньо. Майже ніколи не хворіла, за все життя не випила жодної таблетки. Прала вона все руками у холодній воді у криниці, тож доборе загартувалася. Багато працювала на полі, садити картоплю ще й сусідам у 72 роки допомагала, а у 89 – ще косила. Також вона вміла ткати та прясти, робила своїми руками чудові килимки. Добре шила та вишивала. Досі зберігаю її скатертини, зроблені акуратно та з любов’ю • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост