У прикордонслужбі підтвердили, що Аліна Паш предствила для Нацвідбору на Євробачення документ, який їй не видавали у ДПСУ

Таку відповідь отримали сьогодні представники “Суспільного”, які після оприлюднення у мережі інформації, що довідка Аліни Паш може бути підробкою, звернулись до ДПСУ.

Про це Суспільне повідомило у Телеграмі.

Журналістам про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

“Державна прикордонна служба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто який був наданий ДПСУ фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Нам не відомо, що саме за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювали і під таким номером нікому не надавали”, — сказав Демченко.

Що передувало:

Після скандалу в соцмережі про те, що переможниця, яка виїжджала під час війни до Криму, не може представляти Україну на Євробаченні 2022, Суспільному представники співачки надали довідку з прикордонної служби, що Аліна Паш потрапила до Криму з української сторони.

Активіст Сергій Стерненко згодом спростував цю інформацію, зазначивши, що з власних джерел дізнався, що у той період Аліна Паш потрапила до Криму з території країни-агресора.

Зважаючи на це Суспільне звернулось напряму до Державної прикордонної служби.

Документ, який було надано Суспільному.

ЗакарпатПост