Вчені назвали ідеальний продукт проти COVID-19

Знайдено продукт, який зцілить від хронічних захворювань і продовжить життя • Цілу статтю читай у газеті ЯСНО •

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Вчені багатьох країн досліджують довголіття і фактори, що впливають на тривалість життя. Один з них – харчування. Daily Express пише про один продукт, який стрімко набирає популярність через його особливі властивості. Доведено, що речовини, які в ньому містяться, зцілюють від хронічних захворювань і продовжують життя, пише ukrhealth.net

Захід зациклився на довголітті, а наукові досягнення допомогли мільйонам людей дожити до старості. Є один продукт, популярність якого постійно зростає через виключно високу концентрацію антиоксидантів, що захищають організм від хвороб.

Проривні досягнення в наукових дослідженнях довголіття дозволили багатьом дожити до похилого віку, не піддаючись старечої немочі. Довголіття, яким насолоджуються певні групи населення в різних країнах світу, в основному пояснюється раціоном харчування. У тих продуктах, які зазвичай продовжують людині життя, високий вміст сильних антиоксидантів, що допомагають впоратися з певними недугами, такими як респіраторні захворювання. Дієтолог Сьюзі Сойєр( Suzie Sawyer), яка розробила комплекс мультивітамінів Alive!, розповідає, які види продуктів приносять максимальну користь.

В опублікованій в журналі Molecules роботі говориться, що бузина є широко поширеним рослиною, в яскравих чорних ягодах якого міститься велика кількість антоціаніну.

Антоціанін популярний через те, що він знижує окислювальний стрес в організмі, а це в свою чергу веде до збільшення тривалості життя, оскільки зменшується шкідливий вплив на всі системи нашого тіла.

Але, борючись з окислювальним стресом, бузина також зцілює від хронічних захворювань.

Сьюзі Сойєр пояснила це так: «якщо вести мову про користь для здоров’я, то ягоди бузини користуються фантастичною репутацією. Їх чудовий колір є запорукою високого вмісту антиоксидантів і флавоноїдів. Всі ягоди багаті клітковиною, а це забезпечує хороше травлення. Так, чорниця знижує небезпеку захворіти серцево-судинними захворюваннями”.

“У ягодах високий вміст поживних речовин, особливо вітаміну С, який підвищує імунітет. Що міститься в них еллаговая кислота допомагає захистити шкіру від ультрафіолетового випромінювання. Ягоди підходять для будь-якої дієти, в тому числі для кетогенної, оскільки в них низький вміст вуглеводів”.

«Але в однієї ягоди, а саме, у бузини, є серйозні переваги в боротьбі з інфекційними хворобами дихальних шляхів».

Треба сказати, що бузина широко використовується для профілактики респіраторних захворювань. У журналі Complementary Therapies in Medicine є стаття, в якій ці властивості підтверджуються доказами, що вказують на позитивний вплив бузини в разі простудних захворювань.

В ході метааналізу були вивчені дані чотирьох досліджень за участю 180 добровольців. Вчені встановили, що чорні ягоди бузини мають антивірусну дію і допомагають лікувати застуду і грип.

Дослідники виявили, що екстракт чорної бузини знижує тривалість симптомів інфекції верхніх дихальних шляхів, таких як кашель, закладеність носа та почервоніння горла.

Мета дослідження полягала в тому, щоб кількісно встановити вплив бузини при лікуванні симптомів інфекції верхніх дихальних шляхів і проаналізувати модифікатори ефекту.

Вчені відзначили: “цей метааналіз дав докази того, що застосування бузини на початку захворювання верхніх дихальних шляхів істотно знижує тривалість симптомів порівняно з контрольною групою”.

“Додавання в раціон бузини, по всій видимості, зменшує викликані вірусом грипу симптоми набагато ефективніше, ніж симптоми інфекції верхніх дихальних шляхів, які викликані застудою» • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост