На Закарпатті агента ФСБ та його співмешканку взяли під варту за підозрою у пособництві в діях, спрямованих на захоплення державної влади

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину російської федерації та його співмешканці в пособництві у діях, вчинених з метою захоплення державної влади (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 109 КК України).

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Осіб вже взято під варту без права внесення застави.За даними слідства, підозрюваний чоловік, будучи агентом ФСБ РФ, одержав завдання щодо збору та передачі ворогу інформації про суспільно-політичні та економічні процеси в Україні. Пізніше, з початком активного наступу російських військ на нашу державу, громадянин Росії на замовлення спецслужби мав підготувати ряд фейкових публікації у ЗМІ. Метою таких інформаційних вкидів було тиражування закликів до «вигнання націоналістичних угруповань задля порятунку великих міст», критики дій української влади, а також тих, хто, рятуючись від війни, евакуює свої сім’ї в інші регіони України чи за кордон. Для одержання матеріальної винагороди за виконання завдань ворога підозрювана надавала свої банківські рахунки. Громадянина Росії та його співмешканку правоохоронці затримали в одному з населених пунктів Мукачівського району. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.Нагадуємо нашим громадянам: війна триває не лише на лінії фронту, а й в інформаційному просторі. Закликаємо довіряти лише повідомленням із офіційних джерел та не допомагати противнику, поширюючи неперевірені дані.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост