Окупанти катують мера Мелітополя, щоб він записав відео з підтримкою росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що до мера Мелітополя Івана Федорова застосовують тортури, щоб він заявив на відео свою підтримку окупаційній владі рф.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

На прес-конференції з іноземним ЗМІ 12 березня президент сказав, що у Мелітополі місцеві жителі виходять на вулиці з вимогою відпустити мера, пише НВ

«Ми знаємо, що він живий. І люди сьогодні, дві тисячі людей вийшли в Мелітополі, незважаючи на те, що його окупували російські війська — вони вийшли, бо побачили, куди вони забрали цього мера. Люди показують де він знаходиться. Вони (російські окупанти – ред.) там його катують за те, що він не хоче сказати, що він радий бачити російську владу. Їм (окупантам – ред.) потрібне відео”, – заявив Зеленський.

Президент також наголосив, що росія використовує тактику терористів.Читайте також: На мітингу проти російських окупантів у Мелітополі викрали активістку

«Ну, ми бачили з вами таке в кіно. Ну, і ми бачили таке кілька разів за останні 100 років, на жаль, терористичні акти, коли беруть людей, записують на відео, людина має щось сказати, інакше її вб’ють», – зазначив він.

Зеленський також додав, що меру Мелітополя загрожує смерть.

«Вони не соромляться цього відео! Вони просто його беруть, завозять до підвалу, просто катують, записують відео і потім просто вбивають. Одного мера так убили. Наразі вони взяли іншого мера. Це – як сказав президент Путін – “демілітаризація” чи “військова операція”? Та ні, це просто тероризм. З доказами. І з усіма наслідками для них», — підсумував він.

Федорова було захоплено солдатами зс рф напередодні. Як розповів радник голови МВС Антон Геращенко, причиною викрадення було те, що мер відмовився співпрацювати з окупантами.

ЗакарпатПост