Позицію Угорщини щодо війни в Україні важко зрозуміти, бо вони повністю залежні від Росії – Дуда

Сьогодні Віктор Орбан “перебуває у складній ситуації”, адже Угорщина стала повністю енергетично залежною від Росії.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Наразі дуже важко зрозуміти позицію Угрощини і, зокрема, Віктора Орбана щодо війни Росії проти України.

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю телеканалу TVN24, пише ТСН

“На даний момент перед обличчям російської агресії в Україні загибель тисяч мирних жителів в Україні, бомбардування житлових масивів, знищення багатоквартирних будинків російською армією. Це злочинна діяльність у сенсі міжнародного права. Мені важко зрозуміти таке ставлення (Орбана – ред.)”, – сказав Дуда.

На думку президента Польщі, сьогодні Віктор Орбан “перебуває у складній ситуації”, адже Угорщина стала повністю енергетично залежною від Росії. Дуда наголосив, що політика угорського президента дуже дорого обійдеться його країні.

“Він довів Угорщину до практично повної залежності від Росії у постачанні газу та електроенергії, тому що у них стоїть російська електростанція, з Росією підписані контракти на постачання палива”, — зазначив Дуда.

За його словами, АЕС, яка стоїть на території Угорщини і виробляє для неї енергію, — і та є російською. Кілька років тому країна уклала контракт з російськими структурами на модернізацію цієї станції, тому ця залежність величезна.

Дуда також наголосив, що енергетична залежність від Росії стала проблемою багатьох країн Євросоюзу. Саме з цієї причини не вдалося запровадити санкції на закупівлю паливно-енергетичних ресурсів.

Водночас, на відміну від Угорщини, інші країни хоча б передають зброю Україні, тому позицію Угорщини важко зрозуміти.

ЗакарпатПост