В Україні через війну знищені або пошкоджені майже 6,8 тисячі житлових будинків

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив, що внаслідок війни, початої Росією, в Україні знищені чи пошкоджені вже майже 6,8 тисячі житлових будинків.

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778 🇺🇦

«Сьогодні для відновлення базової інфраструктури та базових речей, якими ми маємо зайнятися відразу після завершення війни, нам потрібні десятки мільярдів доларів на перший період. Розвиткова частина і відбудова міст і агломерацій буде передбачати суми, які ми маємо вимірювати в сотнях мільярдів», – цитує слова Чернишова в ефірі єдиного телемарафону 2 квітня пресслужба Мінрегіону, пише Радіо Свобода

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Російське військове вторгнення в Україну триває з ранку 24 лютого. Колони бронетехніки російської армії з метою оточити Київ дійшли до міст і населених пунктів столичного регіону, завдавши там значних руйнувань і людських жертв через постійні обстріли. Останніми днями війська РФ змінили тактику, як кажуть у Генштабі ЗСУ, і тепер це може означати ведення наступальних дій на східному і південному напрямках.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

ЗакарпатПост