У Синевирі пройшла акція «Посади дерево миру»

Про це повідомляє Національний природний парк “Синевир”

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

З ініціативи Національного природного парку «Синевир» відбувся соціально-екологічний захід у рамках безстрокової весняної Всеукраїнської акції «Посади дерево миру».

Саме під таким гаслом стартувала чергова екологічна акція на базi навчального центру НПУ iм. М. Драгоманова, яка знову об’єднала небайдужих дорослих та дітей – переселенців. Мета акції – привернути увагу громадськості до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму, прагнення берегти природу рідної землі. Продовжуючи добру традицію, адміністрація навчального центру під керівництвом дбайливого господаря директора Анатолія Дербака організувала висадку дерев на території навчального центру та його прилеглих ділянках.

До висадки молодого лісу долучилося 45 мешканців навчального центру. Всі учасники з відповідальністю поставилися до роботи. Ретельно копали ямки і з теплотою людських рук коріння саджанців поринало в грунт, щоб почати велике життя дерева. Висаджено понад 50 саджанців хвойних та листяних порід, які взято з лісового розсадника Національного природного парку «Синевир». Побажання були небагатослівні, проте щирі: перемоги, миру та добра.

Цьогорічні дерева особливі, їх посаджено під час війни і залишать в пам’яті спомини про сьогодення від кожного учасника з різних регіонів України. Вони символізуватимуть нашу перемогу та мир в Україні.

Екологічна акція пройшла успішно і підтвердила, що об’єднавши зусилля, кожен може зробити внесок в озеленення територій. Загалом, подібні заходи в урочищі Квасовець є традиційними і проводять їх щорічно.

НПП «Синевир» закликає усіх небайдужих до порятунку природи та долучитися до екологічної акції – висадити своє дерево миру. Приєднавшись до ініціативи – проявляєте позицію за МИР, ставши частиною Всесвітнього дійства!

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост