Естонія випустить монету «Слава Україні»


Це перший випадок, коли в дизайні естонської монети буде використано іноземний текст.

Центральний банк Естонії випустить двоєврову монету, присвячену Україні.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Як повідомила прес-служба естонського центробанку, це перший випадок, коли в дизайні естонської монети буде використано іноземний текст – “Слава Україні”, інформує UAINFO.org.

“Ми хотіли, щоб монета, присвячена Україні та свободі, з’явилась якнайшвидше, і щоб дизайн розробив хтось з українців. Молоді українські студенти, професор Івар Сакк та Естонська академія мистецтв допомогли нам реалізувати цей задум”, – цитує керівника Центробанку Естонії Мадіса Мюллерпреса прес-служба.

Зазначається, що дизайн монети вже затвердила наглядова рада Центробанку, але ще має схвалити Європейська комісія та країни Європейського Союзу. Його створила українка – студентка Дарина Тітова, яка виїхала з Харкова через війну і зараз навчається в Естонській академії мистецтв.

Монета має надійти в обіг ближче до кінця 2022 року, але вже з літа буде у продажу в монетних наборах, яких виготовлять 40 тисяч. Ціну набору визначать перед випуском у продаж. Вторговані кошти Центробанк Естонії передасть українському Нацбанку. Загалом планують випустити 2 мільйони таких монет.

Окрім того, як повідомляється в релізі, випустити присвячені Україні єврові монети планують центральні банки Литви та Латвії.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост