СБУ оголосила підозру закарпатській сепаратистці Тетяні Поп

СБУ оголосила про підозру «прокремлівській русинці» із Закарпаття, яка виправдовувала збройну агресію окупанта та дискредитувала ЗСУ.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Підозру повідомлено під процесуальним керівництвом Закарпатська обласна прокуратура за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

До протиправної діяльності причетна уродженка Закарпаття, яка переїхала до Москви і розпочала активно просувати у публічному просторі антидержавні проросійські наративи. Захисниця кремлівської версії «русинства» особисто брала участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на російських телеканалах.

З початку повномасштабної агресії рф, пропагандистка, через мережу створених нею аккаунтів у соціальних мережах та російські телеканали, сприяла росії у проведенні спеціальних інформаційних операцій.

На переконання слідчих Управління СБУ в Закарпатській області, вона поширювала матеріали, у яких заперечувала збройну агресію рф та тимчасову окупацію окремих територій України. Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області, повідомляє СБУ в Закарпатській області

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост