Чехія хоче продовжити надзвичайний стан через біженців з України

Уряд Чехії хоче продовжити режим надзвичайного стану, запровадженого через наплив біженців з України, ще на місяць – до кінця червня. 

читай тільки перевірені новини та замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост

Про це повідомляє Česká televize, пише “Європейська правда“.

Палата представників ще має схвалити пропозицію уряду. Вона розгляне її у четвер. За чинними нормами режим надзвичайного стану закінчиться 31 травня. 

Він дає змогу уряду вживати далекосяжних кризових заходів щодо ситуації з біженцями без схвалення парламенту.

“Поки що ми можемо впоратися з безпрецедентною хвилею біженців, але для того, щоб продовжувати так добре керувати ситуацією, ми домовилися, що необхідно буде просити Палату депутатів продовжити надзвичайний стан ще на тридцять днів”, – сказав глава уряду Петер Фіала.

Від початку російського вторгнення 24 лютого понад 345 тисяч українців отримали дозвіл на перебування в Чехії. Ймовірно, деякі з них вже покинули країну. 

У 2020 та 2021 роках в Чехії неодноразово вводився режим надзвичайного стану, щоб краще боротися з пандемією коронавірусу.

Урядовці наголошують, що, на відміну від надзвичайного стану під час епідемії коронавірусу, цього разу він не обмежує громадян Чехії.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост