Дуда: Мене вражають перемовини Макрона і Шольца з путіним. Хіба гітлеру давали зберегти обличчя?

Президент Польщі Анджей Дуда вважає безперспективними перемовини, які президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц ведуть із президентом РФ Володимиром Путіним.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це він заявив в опублікованому 9 червня інтерв’ю німецькому виданню Bild, пише ГОРДОН.

«Мене вражають усі ті перемовини, які зараз ведуть із путіним. Канцлер Шольц, президент Еммануель Макрон. Ці розмови марні. Що вони роблять? Вони лише легітимізують особу, яка відповідальна за злочини, вчинені російською армією в Україні. Він несе за це відповідальність. Він ухвалив рішення ввести туди війська, йому підпорядковуються командири. володимир путін. Хтось так розмовляв із [лідером нацистської Німеччини] Адольфом Гітлером під час Другої світової війни? Хтось казав, що треба дати Адольфу Гітлеру зберегти обличчя? Що ми маємо діти так, щоб не принизити Адольфа Гітлера? Я не чув такого», – наголосив Дуда.

Він зазначив, що будь-які угоди мають враховувати інтереси України.

«Я був би найбільше зацікавлений у тому, щоб українська оборона здобула таку підтримку, з якою могла витіснити росіян зі своєї території. З усієї території Української держави, яка є міжнародно визнаною. Усі знають, що таке міжнародно визнана територія. Щоб ми могли відновити примат міжнародного права, зберегти той порядок, який був у Європі після 1989 року, який усіма визнаний. І який неодноразово порушувала Росія. Політично визнані на міжнародному рівні кордони мають бути відновлені», – сказав Дуда.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: «Інформаційні послуги».

ЗакарпатПост