Косити газони в містах не варто бензокомарками. Науковці пояснюють чому

Звісно, життя йде вперед і всі ми модернізуємося. Осучаснюються й технології і містах. В Ужгороді давно газони косять бензокосарками.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Утім науковці кажуть, що краще це робити ручними косами, як колись наші пращури.

Такий висновок зробила дослідницька команда у складі Анжеліки Зозулі, Миколи Рябика, Ярослава Михайловського, Наталії Тріщ та Анни Борщук, оприлюднивши посібник “Різнотрав’я поруч”

“Працююча газонокосарка здатна видавати шум у межах 90-180 ДБ. Діапазон гуркоту залежить від її потужності, але, відповідно до стандартів Європейського Союзу, шкідливим для людини є будь-який звук, гучніший за 55 ДБ. Дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) свідчать, що шумове забруднення, після забруднення повітря, є найбільшою проблемою забруднення в Європі”, – наголошують автори.

Крім того, науковці додають, що часте викошування призводить до того, що більшість рослин не
встигають зацвісти.

Тож нашим комунальним службам раціональніше переходити на перевірені предками методи – і природа буде здоровішою, і бензин заощадиться…. головне, аби його потім чиновники не розбазарили.

ЗакарпатПост