Борис Джонсон – король сердець і друг України. ВІДЕО

Наш нинішній Герой – краш усіх українок – Борис Джонсон. Найбільший друг України дійсно є людиною дуже позитивною, одним з перших у сіті простягнув нашій державі руку допомоги у нелегкій боротьбі з рашизмом. Тож хто він, Олександр Борис де Пфеффель-Джонсон, саме так звучить повне ім’я колись журналіста, а нині – відомого британського політика

Придбай журнал Впливові люди Закарпаття. ТОП-100. м.Ужгород, пл.Корятовича, Центральний ринок, газетний лоток

 Деталі з життя

Британець Борис Джонсон народився в 19 червня 1964-го року в американському  місті Нью-Йорк, де в той час працював його батько, однак незабаром родина повернулася до Лондону.

Загалом життя «кульбабки», як через зачіску люб’язно називають Бориса самі ж співвітчизники, було сповненим переїздів та мандрівок світом.

У 70-х роках родина вирушила до Брюсселя, де його батько отримав посаду одного з найперших уповноважених Європи з питань екології. У Брюсселі Борис Джонсон же отримував і початкову освіту.

Утім згодом  сім’я знову перебралася до Англії, а батьки розлучилися. Джонсон продовжив своє навчання у знаменитій Ітонській школі.

Вищу освіту здобув у не менш відомому  Оксфорді. Відтак молодий дипломований фахівець почав свою журналістську кар’єру, влаштувавшись на роботу в видання Daily Telegraph в 1987-му році. Згодом працював у телекомпанії ВВС та ще в у кількох виданнях.

Але славу Джонсону принесла не журналістика, а політика.

У 2001-му році, Борис переміг на парламентських виборах і пройшов до Палати громад британського парламенту. Ця мить стала моментом старту в політику, де він зміг успішно реалізувати себе, впроваджуючи справжні новаторські  реформи. Був навіть мером Лондона і прослвився тим, що на роботу їздив на велосипеді.

У 2016 році його призначили Міністром закордонних справ

23 липня 2019 року став прем’єр-міністром Великої Британії і займає цю посаду до сьогодні, хоча нещодавно були спроби скинути Бориса, але, на щастя, закінчилися вони невдало.

Борис і Україна

Борис Джонсон зробив для Британії багато доброго. Але нам він більш відомий своєю негативною позицією стосовно росії та прихильним ставленням до України.

Він із перших днів війни поруч, кілька разів уже був у Києві  і продовжує допомагати нам зброєю та грошима. Він сам наголошує, що Британія – найбільш відданий прихильник України. Борис бачить у нас ресурс і хоче допомогти зробити державу процвітаючою і перемогти ворога. Українці дивуються й тому, що у своїх відео зверненнях Джонсон час від часу переходить на українську. Або коли звертається до росіян, намагаючись їм відкрити очі на кремлівського тирана, говорить навіть російською.

Цікаві факти

Не секрет, що Джонсон є великим серцеїдом і нинішня молода дружина Керрі Саймондс є третьою законною. Також британський прем’єр дуже любить літературу, є автором декількох книжок, захоплюється політикою Черчилля, навіть рівняється на нього у багатьох питаннях. Він може вільно пішки проходжуватися Лондоном, вигулювати собаку у шортах і незважаючи на те, що займає високу посаду, є дуже відкритою і простою людиною. Хоч родина Бориса Джонсона належала до найвищої еліти, він ніколи не мав вигляду хлопчика з листівки. Сам він у дитинстві був непосидою: знав, що життя — це змагання, і завжди хотів бути попереду. Коли б його не запитали, ким він хоче стати, він відповідав “королем світу”. І хоч королем світу Борис так і не став, але королем сердець – це точно!

ЗакарпатПост