Як закарпатцям повернути кошти, сплачені за постачання газу попередньому постачальнику

На жаль, автоматично перерахувати кошти споживачів новому постачальнику, неможливо. Але ви можете повернути гроші на банківську картку.

дай оголошення в газету РОБОТА ГРОШІ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

Для цього необхідно написати заяву своєму попередньому постачальнику газу, повідомляє 104.ua

До заяви платнику/власнику необхідно додати:   

копію документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина України), а саме сторінки 1-6 та місце проживання або двосторонню копію паспорта, якщо такий документ оформлено у формі картки, та Довідку про реєстрацію місця проживання (паперовий додаток до ID-картки)

копію ідентифікаційного коду платника податків (ІПН)

електронне зображення (копію) квитанції про оплату

довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (на ім’я платника чи іншої особи)

Пакет документів можна надіслати двома способами:

На електронну пошту

Заяву та скановані копії документів необхідно об’єднати в один файл (рекомендуємо зберігати у PDF-форматі) та засвідчити його електронним цифровим підписом (ЕЦП).

Засвідчити документи ЕЦП можна, скориставшись послугами одного з акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК). Список АЦСК можна переглянути за посиланням https://czo.gov.ua/ca-registry або через Дія. Підпис, перейшовши за посиланням https://czo.gov.ua/sign

Після цього файл потрібно надіслати на електронну адресу постачальника. У темі листа напишіть: «Повернення помилково сплачених коштів/переплати». У листі також вкажіть ваш особовий рахунок та адресу.

На поштову (юридичну адресу)

Ксерокопії документів мають бути підписані власником. На кожному документі має бути напис «Згідно з оригіналом», а ПІП, підпис і дата.

Адреси постачальників газу шукайте за посиланням — https://bit.ly/3yqwXM8

Закарпатпост