Закарпатський ансамбль “Кольори Карпат” виступив на вишуканому Міжнародному етнічному фестивалі в Нідерландах

Народний ансамбль народного танцю “Кольори Карпат” УжІКіМ виступив на вишуканому Міжнародному етнічному фестивалі Worldfestival Parade Brunssum 2022 в Нідерландах та зірвав овації глядачів із гаслами «Слава Україні!»

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Мета фестивалю ˗ збереження та популяризація культурно-мистецької спадщини народів світу. Фестиваль тривав із 30 червня по 3 липня.

На запрошення його організаторів у прекрасне місто Брюнсум прибули також мистецькі колективи із 12 країн світу. Зокрема, зі Словаччини, Італії, Ірландії, Колумбії, Чілі (острів Пасхи), Кенії, Ізраїлю, Сербії, Еквадора, Ірландії, Грузії та Словенії. 

Господарі вразили гостинністю, надихали щирістю та дивували ретельною підготовкою. Тут було продумано все до найдрібніших деталей.

Ставок-парк, театр під відкритим небом, ігрові палатки, дитяча майстерня, культурний ярмарок, парад, церемонія із лазерним шоу, комунікабельність і відкритість волонтерів, лотерейні квитки – незабутні сторінки фестивалю.

«Це було неймовірно яскраве, захоплююче, гармонійне свято музики, пісні, танцю, майстер-класів, спортивних змагань, презентацій багатющих звичаїв і традицій країн-учасниць, автентичні й колоритні національні костюми, прикрашені перлами або вишивкою – усе загалом створювало атмосферу краси, гармонії і взаємоповаги. Абсолютною родзинкою був, звичайно, великий барвистий парад учасників,  танцюючих по Брюнсуму», – поділилася враженнями Наталія Шетеля – директорка Інституту, яка очолила творчу делегацію.

У перший день фесту директорку УжІКім запросила на прийом голова муніципалітету Брюнсюм Вільма ван де Рійт. Пані Вільма подякувала за приїзд, висловила слова щирої підтримки українському народу, побажала перемоги і миру Україні та відзначила хоробрість наших Воїнів. 

“Кольори Карпат” УжІКіМ продемонстурвали проголошувані цінності своїм виступом на повну силу уже в перший день відкриття свята, який супроводжувався піснею Stefania (Kalush Orchestra). Після чого кожен виконаний номер, що розкривав багатогранність, іскроментність і поетичність українського танцю, отримував щирі овації. Наступного дня «Кольори Карпат» зібрали ще більше глядацьких симпатій. Їм аплодували, з великим інтересом споглядали за приголомшливими елементами й складними трюками хореографічних мініатюр. А розкішні національні костюми, в узорах яких закладено добро і радість, додавали композиціям вишуканості, колориту і краси. 

Як відзначила відтак Наталія Шетеля: «Я по доброму тішилася з того, що наша молодь демонструє не тільки фаховість і віртуозність, а й величезне бажання гідно представити нашу Україну, яка сьогодні виборює не тільки свою свободу, а й мирні перспективи для всієї Європи. І це надихає та робить нас сильнішими».

За матеріалами Ужгородського Інституту культури і мистецтв

ЗакарпатПост