Мариновані томати: простий рецепт від шефкухаря Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко у своєму новому дописі в Instagram жартує, що не відчепиться від вас з консервацією, доки не побачить у сторіз, як ви закручуєте банки.

газета «Домашня кулінарія» Передплачуй та готуй смачно!

Шефкухар поділився дуже простим рецептом, який може повторити кожна господиня, пише ТСН.

Отже для того, щоб замаринувати томати вам знадобляться в ідеалі томати чері або коктейльні, спеції, лавровий лист та соєвий соус.

«Перш ніж починати боятися цієї ідеї подумайте, що соєвий соус – це просто штука, що посилить смак томатів. Все. На інше він не вплине», – пише Клопотенко. А далі покроково розповідає, що за чим робити, щоб томати вийшли такими, як треба.

«Беремо 400г дрібних томатів (чері, коктейльні – ідеально), вимиваємо ретельно та викладаємо в банку 700 мл так, що чергувати з кропом (2 парасольки), петрушкою (3 гілочки), часником (3 зубчики), духмяним перцем (3 горошинки) та лавровим листям (2 шт.).У сотейник наливаєте 350мл води, додаєте столову ложку солі, столову ложку цукру та 2 столові ложки соєвого соусу. Треба це все прокип’ятити хвилину, додати столову ложку оцту (столовий, 9%), залити у банку з томатами за нащільно закрити кришкою. Важливо: банка та кришка мають бути простерилізовані», – пише Клопотенко.

Закарпатпост