У США готові дати $10 млн за інформацію про “кухаря путіна”

Справа в тому, що це не просто кухар

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Деталі: винагороду призначать за дані, які дають змогу ідентифікувати особи, які брали участь у втручанні у вибори. Держдепартамент США, зокрема, цікавить інформація про Євгена Пригожина DW.

— Євген Пригожин використовує мережу фірм, які виграють у тендерах державних замовників. Компанії формально незалежні. НВ доводить їхню афілійованість як за допомогою відкритих джерел, так і використовуючи фінансову документацію цих компаній.

— Компанії імперії Пригожина фінансують та постачають техніку «дочкам» у Судані (Meroe Gold) та ЦАР (Lobaye Invest). Афілійованість компаній підтверджується не лише платіжними документами, а й передачею у користування гелікоптерів та літака.

— Один із ідентифікованих «громадянських фахівців» в Африці служив у Нацгвардії Киргизстану, а згодом у французькому Іноземному легіоні. Другий воював у Донбасі на боці сепаратистів.

— Активність російських «цивільних спеціалістів» в Африці матеріально забезпечують компанії, що входять до імперії Пригожина.

— Особистий зв’язок Євгена Пригожина з активністю росіян у ЦАР та Судані підтверджується кількома шляхами: через ланцюжки фірм, роботою його довірених осіб, використанням авіаційної техніки та безпосередньою участю Пригожина в обговоренні контрактів.

— Не менше шести компаній, пов’язаних із Пригожиним, використовують рахунки в «Ощадбанку», в тому числі «Конкорд менеджмент і консалтинг», що знаходиться під американським санкціями.

— Фірми імперії Пригожина активно позичають гроші одна в одну, зокрема через офшор. Ці ж компанії беруть активну участь у державних закупівлях, «конкуруючи» один з одним.

ЗакарпатПост