Рятувальники Тячівщини допомогли хлопцеві, що заблукав у лісі

В осінню пору традиційно збільшується кількість грибників і, відповідно, додається роботи рятувальникам.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Днями, хлопець разом із друзями він пішов по гриби неподалік села Німецька Мокра, однак у певний момент вони розійшлися, а телефону заблукалий при собі не мав. Тож товариші протягом доби не покидали спроб знайти його самотужки, але безуспішно, повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальники прочісували лісовий масив та в урочищі Дубилянка натрапили на хлопця. Медичної допомоги заблукалий не потребував, але дуже змерз, тож надзвичайники розклали вогнище та нагодували його. Далі заблукалого привезли в селище Усть-Чорна й передали родичам.

Рятувальники просять усіх грибників і тих, хто полюбляє прогулятися в лісі, дотримуватися таких порад: повідомте близьких, куди ви збираєтеся; одягніть яскравий зручний одяг та взуття; візьміть із собою питну воду та їжу; обов’язково візьміть із собою телефон, перевірте, щоб він був заряджений;  запам’ятовуйте орієнтири під час руху в лісі, щоб не заблукати – залишайте позначки; якщо ви заблукали, варто рухатися вздовж лінії електропередач, триматися доріжок та лісових стежок.

Закарпатпост