У столиці Польщі під посольством росії створюють Алею жертв агресії рф

Міська рада прийняла рішення, згідно з яким пішохідно-велосипедна траса по вулиці Бельведерській, що біля посольства Російської Федерації, буде називатися «Алея жертв російської агресії».

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Під час дискусії радник ПіС Філіп Фронковяк розповів про винятковий героїзм українців у боротьбі з Росією та про варшав’ян, які в різних місцях протестували проти російської агресії проти України, пише tvn24.pl

Напад на порядок і безпеку в Європі

– Ми вирішили інституційно допомогти українцям і Україні. Ми зробили це разом і разом засудили російську агресію в Раді Варшави. Ми зазначили, що цей напад на Україну є замахом на наш порядок і безпеку Європи та Польщі, – сказав радник. Він підкреслив, що Варшавська Рада однозначно засудила поведінку РФ. – Ми повинні зробити все можливе, щоб не продовжувалося відверте ігнорування принципів міжнародного співіснування з боку Росії. Однією з таких акцій є присвоєння імені Алеї жертв російської агресії біля посольства Російської Федерації, – наголосив він. – З подібними ініціативами вже виступили Вільнюс і Прага, – додав він.

Він підкреслив, що назва не порушує історичну суть вулиці Бельведерської.

Проект постанови також підтримав голова клубу «Громадянська коаліція» Ярослав Шостаковський. – Я буду голосувати за цей проект постанови, тому що поділяю емоції, пов’язані сьогодні з цією назвою, – сказав він.

Під час голосування «за» ухвалу висловилися 55 депутатів, 2 депутати утрималися.

Місцезнаходження

Алеєю Жертв російської агресії називатиметься пішохідно-велосипедна дорога, яка пролягає вздовж вулиці Бельведерської біля Посольства Російської Федерації між вулицею Багатела на півночі та вулицею Спєровою на півдні.

“Ця назва вписується в запропоноване місце через триваючу (…) агресію Росії проти України. Крім того, назва має на меті спровокувати, змусити роздумувати та діяти російську державу. Крім того, назва назви є голос не лише групи депутатів, а й мешканців», – сказано в обґрунтуванні ухвали.

Рішення підлягає оголошенню в Офіційному віснику Мазовецького воєводства. Він набирає чинності через 14 днів з дня його оголошення.

ЗакарпатПост