У Мукачеві відкрито фото-виставку «Німецький слід в історії України»

✅Вчора у Палаці культури і мистецтв відбулося урочисте відкриття фото-виставки «Німецький слід в історії України». Про це повідомляє Мукачівська міська рада

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

💙💛Шлях цієї експозиції до Мукачева з Миколаєва був дуже і дуже нелегким. Ризикуючи життям, Ангеліна Шардт, Президентка Асоціації німців України та Олег Палаш, співробітник «БФ Товариства розвитку (Одеса)» з-під обстрілів вивезли на Захід України колекцію картин і фотокартин, які створювалися протягом 17 років в рамках проєкту «Зустріч поколінь».

👏Щирі слова подяки пані Ангеліні Шардт за збережену культурну цінність, за силу і натхнення боротися на культурному фронті висловили Юлія Тайпс, заступниця Мукачівського міського голови, Ірина Калій, начальниця відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради та Юрій Чорій, директор Палацу культури і мистецтв.

👉Про власну участь у проєкті «Зустріч поколінь» розповіла учасникам зустрічі і Наталія Рибар, етнічна німка, мукачівська художниця, заступниця директора Палацу культури і мистецтв.

👆Слова подяки за теплу зустріч та щиру віру й надію у найближчі кращі часи для рідної країни висловила присутнім і почесна гостя виставки – Президентка Асоціації німців України Ангеліна Шардт. Вона розповіла що привезені з Миколаєва експонати виставлені у двох містах Закарпаття – Ужгороді та Мукачеві. Окрім робіт із фондів проєкту «Зустріч поколінь», у експозиціях представлені також побутові речі з її особистої колеції, що мають культурну і історичну цінність.

✅Зазначимо, що у експозиції Палацу культури і мистецтв представлено 35 фоторобіт. На світлинах мукачівської художниці Наталії Рибар та відомого українського фотохудожника Сергія Гуменюка зображені пам’ятки культурної спадщини, архітектурні споруди та скульптури трьох міст України – Києва, Одеси та Дніпра, до проєкту чи зведення яких були причетні німці.
Важливо було зафіксувати ці об‘єкти, для збереження культурної спадщини.

🖼Виставка експонуватиметься протягом двох тижнів. Тож для тих, хто певним чином не зміг завітати на відкриття – щиро запрошуємо! Роботи прекрасні!🤗

ЗакарпатПост