До 25 найвпливовіших військових увійшли екскомандири 128-ї бригади Сергій Шаптала та полковник Олег Гончарук

До переліку 25 найвпливовіших українських військових увійшли екскомандири 128-ї ОГШБр генерал-лейтенант Сергій Шаптала та полковник Олег Гончарук

Придбай журнал Впливові люди Закарпаття. ТОП-100. м.Ужгород, пл.Корятовича, Центральний ринок, газетний лоток

Список опублікувало НВ

Олег Гончарук

Посада: екскомандир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, офіцер Збройних сил України
Військове звання: полковник
Вік: 39 років

128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді (ОГШБр), що перебуває у складі оперативного командування Захід, Олег Гончарук присвятив п’ять років, три останніх з них — на посаді командира, а до того був в.о. командира та першим заступником – начальником штабу.

Разом з бригадою Гончарук брав участь в операції об’єднаних сил на Донбасі, зокрема в боях за Станицю Луганську, а в перші місяці повномасштабної війни тримав оборону на східному й південно-східному напрямках, зокрема на Миколаївщині. Із кінця літа 128 ОГШБр бере участь у визволенні Херсонщини.

Цього року Гончарук отримав ордени Богдана Хмельницького II та I ступенів і таким чином став лицарем усіх трьох ступенів цієї нагороди, що вручається за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

І хоча 11 вересня Гончарук залишив посаду командира 128 ОГШБр, він і зараз воює у лавах ЗСУ.

Сергій Шаптала

Посада: начальник Генерального штабу Збройних сил України
Військове звання: генерал-лейтенант
Вік: 49 років

За плечима глави Генштабу навчання у трьох військових вишах — Одеському інституті Сухопутних військ, Національній академії оборони України та Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського. Свій шлях офіцера почав з посади командира взводу до командира окремого механізованого полку.

Служив командиром 128-ї Мукачівської гірсько-піхотної бригади, що під час гарячої фази в зоні АТО захищала низку міст, зокрема Дебальцеве. За це отримав звання Герой України з врученням ордену Золота Зірка.

Згодом обіймав керівні посади в командуванні військ оперативного командування Південь та Захід Сухопутних військ ЗСУ.

Із липня 2021 року Шаптала начальник Генштабу Збройних сил України.

ЗакарпатПост