У Мукачеві на честь загиблого Героя Романа Жука висадили 13 тисяч тюльпанів

13 тисяч цибулин тюльпанів висадили в Мукачеві на честь загиблого героя Романа Жука. Про це Суспільному розповіла організаторка заходу, його дружина Лєна Жук. За її словами, до висадки квітів долучилися мукачівці. Роман Жук загинув 26 травня, захищаючи Україну.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

На клумбі навпроти Мукачівського державного університету на честь загиблого героя Романа Жука цибулини тюльпанів висаджували мукачівці. Таку акцію організувала дружина військового Лєна Жук.

Жінка розповіла: “Роман воював під Запоріжжям і звідти робив для мене сюрпризи у вигляді тюльпанів, які надсилав мені через друзів, а також дуже часто надсилав мені фото та відео з квітами тюльпанів і казав: “Це для тебе, кохана”. Тому ця алея тюльпанів для мого коханого, який віддав життя, захищаючи Україну і кожного з нас”.

Садити цибулини прийшла мукачівка Олеся Горват. Вона розповіла: “Я прийшла підтримати свою знайому Олену, оскільки ця висадка тюльпанів на честь її чоловіка, який загинув захищаючи нашу Україну. Кожної весни ми будемо споглядати і асоціювати собі, що Мукачево народило багато гарних, відданих, хороших людей, патріотів”.

Роман Жук був одним із засновників волонтерського проєкту “Chysto.de”, який займався прибиранням річок, парків, водосховищ, — розповіла мукачівка Надія Семенець.

“Цю людину напевно знали всі в місті, хто знає про добре, чисте, про екологію. Чесна людина, про яку світла пам’ять залишається, і тому ми долучилися до цього чудового проєкту. Долучилися дуже багато людей, які мають світлу душу, яку хочуть втілити в те, щоб заквітла таким гарним червоним кольором тюльпанова алея. Я думаю, що це буде пам’ятка хороша, і всі люди нашого міста будуть пишатися, що в нас є такі герої”.

Чому саме 13 тисяч цибулин тюльпанів вирішили висадити 26 жовтня, — розповіла дружина героя Лєна Жук.

“Рома народився 13 серпня і 13 було нашим улюбленим числом. А я народилася 26 жовтня. І він завжди жартував, що 26 — це двічі по тринадцять. Ми з ним дуже любили щось садити, щось прибирати. Любити просто, якщо чесно, змінювати країну на краще. Коли це ти робиш, ти розумієш, що ти залишаєш по собі якийсь більший слід”, — сказала Лєна Жук.

За її словами, цибулини тюльпанів висадили навпроти Мукачівського університету, де вона познайомилася з чоловіком.

ЗакарпатПост