Сьогодні в Чехії відзначають Національний день створення незалежної Чеської Республіки

28 жовтня 1918 року після закінчення Першої світової війни Національним комітетом Чехословаччини у Празі було проголошено незалежність від Австро-Угорщини, а також створено об’єднання Чехії і сусідньої Словаччини у Республіку Чехословаччину.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Закарпаття також увійшло до складу нової держави і це стало періодом стрімкого розвитку регіону.

Цими днями делегація закарпатців у складі голови обласної ради Володимира Чубірка, керуючої справами облради Мирослави Ливч, начальника Закарпатського ОУЛМГ Віталія Петренка та директорів державних підприємств лісового господарства

перебуває з візитом у Краї Височина. Разом з гетьманом Вітзеславом Шреком вони взяли участь у святкових заходах, вшанували пам’ять та поклали квіти до постаменту президенту Томашу Гаррігу Масарику.

Також Володимир Чубірко і Віталій Петренко разом із членом Постійної конференції, директором Управління лісів м. Їглава Вацлавом Кодетом посадили у лісі липи – національні дерева і символи Республіки.

«У нашій війні з росією Чехія виявилася справжнім другом України, тому що пам‘ятає свою історію і бачить, як героїчно українці відстоюють свою незалежність. Дякуємо, Чехіє! Pravda zvítězí! Правда переможе!», – проголосив під час виступу Володимир Чубірко.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

ЗакарпатПост