В Ужгороді за підтримки німців проводять дослідження щодо поводження з відходами

Тривають дослідження у межах реалізації проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м.Ужгород», який реалізовується за підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Наразі завершено інструментально-лабораторні дослідження стану навколишнього середовища біля полігону твердих побутових відходів у селі Барвінок на Ужгородщині.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

На момент взяття проб атмосферного повітря на вміст діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду та оксиду вуглецю концентрація досліджуваних речовин відповідала вимогам гігієнічних нормативів допустимого вмісту в ньому хімічних речовин.

У пробах ґрунту з прилеглої території біля полігону не виявлено важких металів, а саме цинку, нікелю, кобальту, кадмію та міді. Виявлено перевищення вмісту нітратів у всіх відібраних пробах ґрунту.

У воді з відкритої водойми – заплавне озеро Нілачка – перевищено показники ХСК та БСК5, що свідчить про забруднення водойми органічними сполуками.

Фахівці ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» нададуть оцінку впливу полігону побутових відходів на навколишнє середовище та запропонують рішення для захисту довкілля, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост