Його називають богом артилерії: полковник Євген Кураш, Герой України

Кураш військову кар’єру розпочав у Закарпатській області. 2005 року брав участь в українській миротворчій місії в Іраку. З 2014 року був 1-м заступником командира – начальником штабу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, що дислокувалася у Львові.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Виконував бойові завдання в АТО. 2021 року офіцер призначений командиром легендарної 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ.

З початку війни Євген Кураш захищає Україну у найгарячіших точках. У вересні під час наступу в Харківській області на Ізюмському напрямку полковник уміло командував діями підрозділів бригади та резерву, внаслідок чого було звільнено низку населених пунктів, у тому числі Ізюм.

Львів’яни обрали військового одним із найвидатніших людей 2019 року. У жовтні цього року Євгену Курашу надано звання Героя України.

“Здобуття високої нагороди – це спільне досягнення нашої військової частини! Я знаю, що разом ми виб’ємо ворога з нашої землі, разом ми обов’язково переможемо!”, – каже полковник.

📷25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада

ЗакарпатПост