Смачне Закарпаття: Які ви знаєте торти, крім торту “Ужгород”

Наш край славиться своїми солодощами, а особливо – тортами, як туристичними візитівками найгарніших місцин.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це повідомляє Туристичний бренд Закарпаття

Варто лише згадати одну з найвідоміших родзинок Ужгорода – торт «Ужгород», створений кондитером Валентином Штефаньо.

Розповідаємо вам про ТОП-5 локальних тортів, які, окрім «Ужгорода», може запропонувати Закарпаття:

1️⃣ Торт «Свалява»

Його створила кондитер Мирослава Голонич. Торт неймовірно смачний, особливо сподабається любителям ягід, адже начинений ожиною, чорницею і ганашем. Спробувати тістечко можна у кафе-кондитерській і кав’ярні Mirella у Сваляві.

2️⃣ Торт Ужанська долина

Солодка візитівка Ужгородщини. Головний інгредієнт торта – яфини. Окрім цього, смак доповнюється грецьким горіхом. А молочний мус і безе гармонійно об’єднують горіх та ягоду. Створила тістечко кондитер Галина Репарюк, власниця кондитерської «Gallia/sweet shop» у Великому Березному та Перечині.

3️⃣ Торт Хуст

З’явився влітку 2020 року за авторства Maletta Dessertia. Хуст — це хрусткий шар подрібненого горіха та бісквіта на основі фундукової муки. До складу також входять солона карамель з цілими горішками фундука, незвичайний крем-мус з карамеллю та горіховим праліне. Покритий торт шаром білого шоколаду італійського виробництва. Спробувати його можна в кафе-кондитерській «Maletta Dessertia», що знаходиться в місті Хуст.

4️⃣ Торт Іршава

З’явився у 2020 році. Автор – іршавський кондитер Віктор Староста. Найбільшою і найприємнішою особливістю торта Іршава є повна відсутність у ньому борошна. Основа смаколика – грецькі горіхи.

5️⃣ Торт Виноградів

Виник у 2021 році. Автор – Віолетта Поп. Поєднання смаків символізує місто Виноградів: три бісквітні коржі – горіховий, маковий та морквяний із родзинками, начинка – крем-сир. Спробувати торт можна у кондитерській VV Cake Pops.

ЗакарпатПост