Громадяни росії планували зробити переворот у Німеччині і штурмувати Бундестаг

«Вони планували путч у Німеччині» – Spiegel

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Учасники угруповання під назвою «Громадяни Рейху» мали намір штурмувати Бундестаг та взяти політиків у заручники. Також планувалося відключити у країні електрику.

Поліція провела обшуки в 11 федеральних землях і вже заарештувала 25 осіб, серед яких громадянка росії. Загалом у підготовці держперевороту підозрюють щонайменше 52 особи. Серед змовників — колишній член Бундестагу та екс-командир спецназу Бундесверу.

Крім того, прокурори повідомили, що учасники змови були під впливом американської конспірологічної теорії Qanon. Саме вона підживила штурм Капітолію США у січні 2021 року прихильниками екс-президента Трампа. Розслідування цього інциденту виявило російський слід.

Поліція з’ясовує, чи не пов’язані змовники з росії. Відомо, що ця група зверталася саме до росії як головної сили з підтримки для свого руху.

Попередні 16 років за Ангели Меркель на всій території Німеччини відкривалися цілі філії та розвідувальні центри російських спецслужб — служби зовнішньої розвідки, головного розвідувального управління, фсб.

Варто визнати, що причетність росії цілком імовірна. З тієї простої причини, що Німеччина є одним із флагманів ЄС. І що ще важливіше: ФРН роками та десятиліттями легко зазнавала впливу Кремля, незважаючи на вбивства чи хакерські атаки.

ЗакарпатПост