Старт гірськолижного сезону 2022-2023 на Закарпатті: огляд курортів

У зв’язку з російською агресією та обстрілами енергетичної інфраструктури ворогом, цьогорічний гірськолижний сезон на Закарпатті суттєво відрізнятиметься від попередніх років. Станом на 23 грудня тільки невелика частина курортів краю  підтвердила роботу витягів цієї зими. У цій публікації – огляд стану справ на гірськолижних курортах в різних районах Закарпаття напередодні нового 2023 року

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Серед закарпатських туроб’єктів, які вже приймають любителів зимового відпочинку – «Полян СКІ». Гірськолижний курорт у Поляні відкрив зимовий сезон 14 грудня. Першим запрацював 100-метровий спуск для новачків і тюбінгова траса.

Системи штучного засніження розпочали роботу на еко-курорті «Ізки» (Хустщина) та гірськолижному комплексі «Великий» на Тячівщині.

«Вже працюють гармати, які засніжують схили і незабаром запустимо бугільний підйомник на малій гірці, протяжністю 200 метрів. Тобто з цих вихідних (24-25 грудня) можна буде кататися на тюбах, санках і лижах. На рахунок крісельного витягу, наразі сказати нічого не можемо, адже ситуація залежить від електропостачання. Працювати він буде, однак за певним графіком, якого наразі ще нема», – зазначили в адміністрації курорту «Ізки».

У комплексі «Великий» цього сезону для гостей буде доступний один з двох бугільних витягів, протяжністю 400 метрів, а також траса для тюбінгу.

Старт зимового сезону на курорті «Воєводино» орієнтовно запланований на 1 січня, однак працюватиме тільки мала гірка, довжиною близько 100 метрів.

«Гості матимуть змогу кататися на тюбах та санках. Робота головного витягу, довжиною 900 метрів з бугельним підйомником – під питанням», – заначили на рецепції курорту.

Новому гірськолижному сезону бути і на «Красії». Точної дати початку поки нема. Про неї заклад повідомить на своїх інформаційних ресурсах. На курорті також відзначили, що продовжують дію невикористаних skipass 2021-22, придбаних на сервісі TicketsBox, на катання у сезоні 2022-23 років.

Старт гірськолижного сезону у Пилипці залежатиме від погодних умов та  ситуацією з електропостачанням.

«Ми плануємо відкрити сезон. З двох бугільних витягів працюватиме один  – 1000-метровий, який «на дизелі». За сприятливої погоди, можливо, спробуємо його запустити 25-26 грудня», – зазначили в адміністрації гірськолижного готелю «Магура».

За повідомленням органів місцевого самоврядування, також планується робота витягів в урочищі «Синяк» і селі Завадка Мукачівського району та на Синевирському перевалі.

Також у цей зимовий сезон планують розпочати роботу 7 з 17 витягів курорту «Драгобрат».

Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА

ЗакарпатПост