Новорічне привітання Командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука

Привітання оприлюднено на сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«У цей непростий, доленосний для України час, я маю честь очолювати Повітряні Сили – пишаюсь кожним і кожною, хто нині боронить українське небо і б’є ворога з повітря!»

Окупанти думали, що можна просто так узяти і зламати волелюбний Український народ?..

Що можна зламати бойовий дух Українського війська?..

Завоювати українське небо, зламавши бойову міць Повітряних Сил… і за три дні взяти Київ?..

Хіба у хворій уяві можна зламати Незламних!

А ми – Незламні! Весь світ про це знає!

З початку широкомасштабного вторгнення ворог хотів знищити Повітряні Сили, завоювати ключі від неба і вбивати українців з повітря усією своєю міццю.

Відверто скажу, що в перші дні було неймовірно важко. Але ми – вистояли!

Успішно вийшли з-під ракетних ударів і почали нищили їх у повітрі: літаки, вертольоти, безпілотники, крилаті ракети. Щодня і щоночі!

Це все тому, що в самодурство російського керівництва, схоже, повірили не лише громадяни, а й російські військові. Адже у зведеннях брехунів російського міноборони – щодня фігурували уже ТРИЧІ «знищені» Повітряні Сили! Тому йшли напролом!

Самі себе, як то кажуть, «пєрєігралі»… Думали українське небо буде для них легкою прогулянкою?!

Чого хотів ворог у перші дні вторгнення? Звісно – захопити столицю України!

А для цього потрібно було встановити контроль над основними летовищами довкола Києва і десантувати туди війська із десятків важких військово-транспортних літаків та сотень гелікоптерів…

Так, це була неймовірна битва за Київ, битва за столицю на її околицях…

Під шквальним вогнем уже висадженого з вертольотів російського спецназу та авіаційної підтримки літаків тактичної авіації ворога, авіаційні гарнізони відчайдушно бились за контроль над аеродромами.

І вистояли, перемогли, не допустили! Ціною багатьох життів українських пілотів, зенітників, військовослужбовців радіотехнічних військ, підрозділів охорони…

Згодом ми вигнали російську авіацію з повітряного простору України, принаймні з підконтрольної Силам оборони території.

Було організовано протиповітряної оборону, зенітне ракетне та винищувальне прикриття, створено сотні мобільних вогневих груп.

По суті, за тих обставин, ми створили унікальну систему протиповітряної оборони. Бо із тими обмеженими силами та засобами Повітряні Сили України дали гідну відсіч агресору.

Статистика знищеної ворожої техніки стрімко збільшувалась і ворожа авіація більше не з’являється на підконтрольній Україні території.

Ми дякуємо і нашим партнерам, що не залишили Україну наодинці із кривавим путінським режимом, одержимим ненавистю та насильством! Але ми, українці, потребуємо більшої уваги, більшої підтримки, бо ми довели, що ми – Незламні!

Восени російські окупаційні війська розпочали терор проти мирного населення. У вересні ворог почав атакувати критичну інфраструктуру, аби зламати українців, занурити у пітьму, заморозити людей, змусити владу піти на поступки, що неодмінно призвело б до окупації країни, знищення та геноциду української нації!

В бій знову вступають Повітряні Сили, напружено та ефективно працює й протиповітряна оборона усіх видів та родів військ.

Можете собі уявити, лише з 11 вересня 2022 року протиповітряною обороною знищено майже 480 ворожих крилатих ракет, близько 460 іранських дронів-камікадзе, які ворог запускав по об’єктах паливно-енергетичного сектору України! Так, не всі ракети та дрони вдається збити, втім робота нашої ППО вражає не лише українців, а й увесь світ.

У цей непростий, доленосний для України час, я маю честь очолювати Повітряні Сили – пишаюсь кожним і кожною, хто нині боронить українське небо і б’є ворога з повітря!

Україна перезимує, і буде тепло, і буде світло, і буде – перемога!

Ми стоїмо! І ми – вистоїмо! Бо ми – незламні!

Вітаю усіх українців, усіх захисників і захисниць нашої держави з прийдешніми святами!

 Слава Україні!

Слава воїнам Сил оборони!

Разом – до перемоги!

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола ОЛЕЩУК

Закарпатпост