Закарпатська активістка виграла суд проти мера Хуста

Слід одразу зазначити, що позов проти Марії Нодь (Палканинець) подала Хустська міська рада. Жінка прийшла на сесію Хустської міської ради, аби заявити свою незгоду з графіками відключення світла, запевняючи при цьому, що в селі Іза, яке належить до Хустської ОТГ діточки мерзнуть у школі.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Мер Володимир Кащук викликав на Марію поліцію, мовляв, вона порушила громадський спокій. Відтак Хустська міська рада подала проти активістки позов до суду і її могли притягути до адміністративної відповідальності.

Саме на це сподівалися Кащук і компанія, розраховуючи, що після вироку “зачинять рот” усім, хто наважується висловлювати незгоду з діями хустських чиновників.
Суд переносився два рази, утім днями голова Хустського суду Михайло Довжанин виніс вирок, який приємно шокував закарпатську громадськість. Марію Нодь визнано невинною і суд закрив справу!

Проста жінка без зайвих “понтів” показала, що боротьба з чиновницьким свавіллям має сенс і правда таки є!

ЗакарпатПост