Пентагон розглядає можливість відправки в Україну броньовиків M1128 Stryker

Ми розповідаємо, що це за бойові машини і на що вони здатні на полі бою:

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

1️⃣ Бойова броньована колісна машина – дітище ВПК США, Канади та Швейцарії.
БТР створений за концепцією «Армії нового типу» (швидке реагування на кризові ситуації у будь-якій точці світу). Перші БТРи надійшли до військ у 2002 році.

2️⃣ На озброєнні армії США знаходиться 4412 одиниць. Існує 10 модифікацій БТР від розвідувальних машин до систем самохідного протитанкового комплексу.

Інформації про конкретну модель поки немає, але Україні були б дуже корисні M1126 (бронетранспортер), M1128 (протитанкова САУ) та M1134 (самохідний протитанковий ракетний комплекс з ПТУР ТОУ-2).

3️⃣ Головне призначення «Stryker» — доставити на лінію вогню піхоту та знищити броньовану техніку супротивника.

4️⃣ Джерела в Пентагоні так прокоментували постачання машин: «Stryker — це баланс між танком та БТР. Вони не такі гарні, як «Bradley» у танковому бою, але дуже ефективні для захисту піхоти та доставки груп на лінію бою».

Тактико-технічні характеристики американського броньовика:

Бойова маса: 18,77 т

Екіпаж: 3 особи + 9 десантників

Броня: сталь особливої міцності, витримує влучення 14,5-мм куль (а при використанні навісного пасивного захисту Mexas та снарядів 30-мм).

Озброєння: 105 мм гармата M68A2, 7,62 мм спарений кулемет, додатково може встановлюватися 12,7 мм зенітний кулемет або 40-мм автоматичний гранатомет Mark 19.

Максимальна швидкість шосе: 96 км/год

Запас ходу шосе: 531 км

Об’єм паливних баків: 215 л

ЗакарпатПост