Від початку війни в Україні Великоберезнянська школа-інтернат прихистила 1000 переселенців

Про це повідомила керівниця закладу Іванна Шулевка.

Передплатіть газету ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я на своїй пошті ❤️ індекс 89266 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Вона також розповіла, що Великоберезнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів Закарпатської обласної ради налічує 1⃣4⃣0⃣ вихованців. А також — 1⃣0⃣3⃣ працівників, з яких — 4⃣5⃣ педагоги, 5⃣1⃣ людина адміністративно-технічного персоналу та 7⃣ медпрацівників.
Насправді потужність інтернату удвічі більша. Тут можна навчати 3⃣0⃣0⃣ вихованців. Більше половини дітей, котрі зараз мешкають у закладі — з різних куточків області. серед них є і внутрішньо переміщені особи.
Голова обласної ради Володимир Чубірко запропонував попрацювати над розширенням профілю закладу аби здійснити добір вихованців.
У 2022 році школа-інтернат на статутну діяльність отримала державну субвенцію у сумі 4⃣ млн 8⃣8⃣0⃣ тис та близько 1⃣0⃣ мільйонів з обласного бюджету.
Основна частина розходів складає близько 7⃣ млн на зарплатню працівникам. Решта — на харчування, енергоносії, обладнання, матеріали, інвентар, медикаменти. Заклад отримав також гуманітарну допомогу у вигляді холодильників, генераторів та харчування.
На 2023 передбачено Великоберезнянській загальноосвітній санаторній школі-інтернату виділено 8⃣ , 5⃣ млн грн. освітньої державної субвенції та близько 7⃣ мільйонів грн з обласного бюджету.
Зі слів Іванни Шулевки, у інтернату є потреба у закупівлі ліжок, оскільки з початку вторгнення окупантів в Україну, тут прихистили понад 1000 внутрішньо переселених українців, повідомляє Закарпатська обласна рада.

ЗакарпатПост