Чоловіка, якому у Мукачеві пересадили серце посмертного донора вже виписали додому

З 8 на 9 лютого у Лікарні Святого Мартина чоловікові пересадили серце від посмертного донора.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266

Директор Лікарні Святого Мартина Євген Мешко звернувся до родичів померлих пацієнтів, – коли перед вами постане рішення чи давати дозвіл на забір органів, спробуйте уявити себе на місці тих, хто цих органів потребує.

Також додав, що забір органів від посмертного донора, жест християнської доброї волі. Бо немає більшого прояву милосердя, ніж врятувати чиєсь життя.

Керівник лікарні дякує за допомогу колегам з Перше медичне об’єднання Львова і приватному медичному закладу Prevention медичний центр за те, що долучилися до довгого та складного процесу трансплантації у Мукачеві.

Нагадаємо, що в ніч з 8 на 9 лютого в Лікарні Святого Мартина вдруге відбувався мультиорганний забір органів від посмертного донора. І вперше в області виконана трансплантація серця разом з колегами з Першого медичного об’єднання Львова.

Орган отримав чоловік, який усе життя сам допомагав рятувати інших – водій швидкої.

Донорка – 38-річна жінка, яка померла внаслідок інсульту. Ідею донорства органів вона підтримувала ще за життя. Відтак, після того, як була констатована смерть мозку, лікарі почали готуватися до мультиорганного забору органів.

Закарпатпост