В Ужгороді волонтери готують млинці для поранених військових

Понад 700 млинців спекли та роздали військовим волонтерки громадської організації “Волонтери Закарпаття”.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266

Зробили це до всеукраїнської акції “Млинці подяки”, яку проводили 25 лютого. Про це Суспільному розповіла волонтерка Анна Дем’ян. За її словами, загалом волонтерки з усієї України напекли 100 392 млинці.

“Хочемо показати їм свою вдячність та любов". В Ужгороді волонтери готують млинці для поранених військових

Анна Дем’ян

Волонтерка Наталія Шпаковська розповіла: “Трохи модифікували звичайний рецепт млинців: вони популярні, апетитні, корисні. Корисні, тим що в тісто в нас входить шпинат, який є джерелом клітковини, а також мінералів, а в начинку ми додаємо вершковий сир і червону рибу, яка дасть нам ненасичені жирні кислоти. Вони дуже корисні для наших поранених, щоб вони скоріше одужували. Тобто це така вітамінна бомба, у вигляді млинця”.

Долучилася до приготування млинців й Агнесса Будз. “Я дружина військового — добровольця нашої 128-ї бригади. Я знаю, як їм важко, інколи є що їсти, інколи не завжди виходить. Тому я допомагаю чим можу нашим пораненим. Наш тато, дякуючи Богу, не поранений. Але тим, в яких немає поруч сім’ї, ми допомагаємо чим можемо”, — розповіла Агнесса.

До всеукраїнської акції “Млинці подяки” в Ужгороді долучилися чотирнадцять волонтерів, — розповіла волонтерка громадської організації “Волонтери Закарпаття” Анна Дем’ян.

“Хочемо показати їм свою вдячність та любов". В Ужгороді волонтери готують млинці для поранених військових

Анна Дем’ян

“Це благодійна всеукраїнська акція, вона називається “Млинець подяки” для військових в усіх містах України буде проведена вона. Хочуть навіть зареєструвати у книзі рекордів Гіннеса. Це в нас такий серйозний виклик. Нам громадській організації “Волонтери Закарпаття” запропонували прийняти у ньому участь і з великим задоволенням та вдячністю до військових хочемо долучитися до цього процесу, підійти щиро по-закарпатськи”, — розповіла Анна Дем’ян.

За її словами, волонтерки напекли та рознесли пораненим військовим у лікарні Ужгорода понад 700 млинців.

“Хочемо показати їм свою вдячність та любов". В Ужгороді волонтери готують млинці для поранених військових

ЗакарпатПост