Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда без попереднього оголошення прибув до Києва з офіційним візитом

Ігар Тишкевич , політолог Українського Інституту майбутнього, вважає, що візит лідера Японії слід розглядати з погляду китайсько-американського протистояння та українсько-російської війни.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Як зазначає Тишкевич, на тлі активізації Китаю союзники США також активізувалися. Тому приїзд Кісіди цілком очевидний.

“Японія досі не має з росією мирного договору і ще є те, що називають спірними територіями. Це не тільки Курильські острови, а й питання щодо Сахаліну. Є ще російсько-українська війна. На цьому тлі Японії нелогічно надавати підтримку росії”, – каже експерт.

Якщо говорити про підтримку, то швидше за все вона матиме фінансовий характер. Адже доставляти з Японії техніку та матеріальну допомогу – дорого та складно.

Тишкевич впевнений, що візит Кісіди вкрай важливий.

“Щодо зовнішньої політики нашої країни азіатський напрямок дуже довго просидав. Зараз відносини пожвавлюються і цей візит також можна розглядати як результат роботи українських дипломатів на японському напрямі”, – уточнив експерт.

Нагадаємо, Кісіда став останнім лідером країн із групи G7, хто відвідав Київ після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

ЗакарпатПост