Керівник Закарпатської обласної прокуратури відвідав ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)»

Керівник Закарпатської обласної прокуратури відвідав ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)»

Керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук відвідав держустанову «Закарпатська УВП (№ 9)» та провів особистий прийом, поспілкувавшись із особами, що там утримуються.

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Участь у візиті взяли також заступник керівника обласної прокуратури Оксана Ломакіна-Невідома, керівник галузевого відділу Віктор Дочинець та прокурор відділу Роман Лемак.

Начальник Державна установа “Закарпатська установа виконання покарань 9” Ігор Туркалевич повідомив, що загальна кількість засуджених і ув’язнених, що наразі перебувають у закладі, становить близько 500 осіб. При цьому систематично ведеться робота для покращення умов тримання громадян. Переконатися в цьому можна було під час візиту: прокурорами здійснено обхід камерних приміщень, зокрема камери з покращеними умовами тримання, оглянуто медичну частину, харчоблок, навчальний клас, сектор максимального рівня безпеки, де утримуються засуджені до довічного позбавлення волі, та інші локації, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Під час огляду та спілкування з особами, що перебувають в УВП, нарікань чи скарг на умови тримання не надходило. Натомість під час особистого прийому до керівника обласної прокуратури ув’язнені зверталися з питаннями щодо перебігу судового розгляду кримінальних проваджень щодо них, можливості умовно-дострокового звільнення від покарання та подальшого проходження військової служби задля захисту України на фронті.