«Ви тримаєте небо над Україною!»: як 128 бригада відзначає Великдень

Про це у соцмережі розповіла 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Сьогодні, у світле свято Воскресіння Христового, бійці 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади приймали вітання від своїх рідних (дистанційно), командирів і бригадних священників. Військові капелани приїхали на передову, щоб освятити паски для наших воїнів, і хоча теперішній Великдень бійці відзначають далеко від своїх сімей, а в ролі лозових кошиків часто виступають захисні шоломи, свято від цього не є меншим.

– Ви тримаєте небо над Україною, – зазначив у своєму вітальному слові отець Андрій. – Своєю хоробрістю, звитягою, а іноді й ціною власного життя забезпечуєте мирне життя в тилу. Як каже Святе письмо, немає більшої любові за ту, коли хтось віддає життя за своїх друзів! Знайте, що вами пишаються рідні, близькі і всі українці.

Для тих підрозділів бригади, що відзначають Великдень у зоні досяжності ворожої артилерії, освячення доводиться проводити в закритих і добре захищених приміщеннях.

Утім, незважаючи на такі воєнно-польові «родзинки», кожен боєць «Закарпатського легіону» отримав шматок смачної паски та інші традиційні великодні страви, які доставили на передову тилові підрозділи бригади, волонтери, рідні та близькі військових. А своєрідними прикрасами свята стали Великодні малюнки та сувеніри, виготовлені школярами із Закарпаття та інших регіонів України.

ЗакарпатПост