Настоятель храму з Ужгорода Дмитро Сидор постане перед судом за розпалювання релігійної ненависті

Завершено досудове розслідування щодо настоятеля Хресто-Воздвиженського кафедрального собору в Ужгороді, який підозрюється у розпалюванні релігійної ненависті. Про це повідомляє У СБ України в Закарпатській області.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Обвинувальний акт стосовно нього скеровано до суду.

Протоієрей під час богослужінь образливо висловлювався щодо віри та переконань прибічників ПЦУ. Відеозаписи проповідей транслювалися масовій аудиторії, поширювались на сторінках храму у соціальних мережах та його офіційному сайті.

Протягом тривалого часу це формувало нетерпиме та вороже ставлення у суспільстві, ображало релігійні почуття громадян.

Задокументовано понад 7 епізодів приниження Дмитром Сидором релігійних почуттів прихильників інших конфесій. В тому числі у грудні минулого року він неодноразово публічно ображав релігійні почуття українців, які виявили бажання святкувати Різдво 25 грудня.

Священника звинувачують за статтею 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у березні цього року за матеріалами СБУ настоятель храму УПЦ (МП) на Закарпатті отримав підозру.

Викрили правопорушника співробітники Управління Служби безпеки України в Закарпатській області спільно з ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост