Відійшла у засвіти знана закарпатська письменниця, фольклористка і казкарка, етнопедагогиня Юлія Драгун

Юлія Драгун померла на 68 році життя.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Надзвичайно позитивна жінка, невтомна трудівниця, яка першу свою книгу видала уже у зрілому віці (2009 р.) і з того часу майже щороку писала та видавала по книзі, повідомляє сторінка Письменники Закарпаття.

Такої життєвої енергії, такої завзятості та наполегливості, безкорисливості та щирості зустрінеш не так часто навіть у набагато молодших людей. Юлія Юріївна невтомно і на перший поклик їздила на фестивалі і конкурси, на презентації і виступи перед читачами, на літературні тусовки і зустрічі з читачами. Якщо порахувати усі її виступи, то її можна вважати рекордсменкою не тільки серед закарпатських письменників.

На честь своєї мами Володимир Драгун заснував благодійний фонд. Завдяки цьому фонду ЗСУ отримали допомоги більше ніж на 15 млн. грн.

Правління ЗО Національної спілки письменників України висловлюють щирі співчуття родині та близьким Юлії Драгун.

Виросла Юлія Юріївна Драгун в Новоселиці на Тячівщині. Їй виповнився рочок, коли помер батько Юрій Проданець. І зосталася вдова Ганна Степанівна з п’ятьма донечками на руках.

Потім була місцева семирічка, вечірня школа робітничої молоді. Робота на Тересвянському заводі.

Рано пішла під вінець з Михайлом Драгуном, визнаним молодим будівельником у селі та навколишній місцевості.

Удвох виростили синів Володимира та Михайла. У дружню сім’ю прийняли невісток Поліну та Тетяну. Сімейне життя скрасили шестеро внуків.

У зрілому віці – мала 54 роки, коли почала писати. З 2009 до 2017-го видала 14 різножанрових літературно-художніх видань.

У Виноградові започаткувала районний конкурс учнівської творчості імені Юлії Драгун.

Про причини смерті не повідомляється…

Вічна їй пам’ять.

ЗакарпатПост