Яка зарплата в Ужгородського міського голови та його заступників

На плату праці Ужгородського міського голови та п’ятьох його заступників у 2022 році з бюджету витратили майже 4 мільйони гривень. З цієї суми трохи менше як 800 тисяч пішло тільки на заробітну платню мера міста.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Відповідну інформацію журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» отримали у відповідь на інформаційний запит.

Очільник міста Ужгорода Богдан Андріїв за 12 місяців роботи минулого року отримав майже 800 тисяч гривень заробітної плати. Крім посадового окладу до цієї суми входять і премії до свят, і допомога на оздоровлення, і відпускні та ще ряд інших надбавок. Середньомісячна заробітна плата керівника міської ради складає трохи більше як 66 тисяч гривень. Найплідніше він працював у січні та листопаді, адже тоді за перший місяць йому нарахували 108 тисяч, а за другий – 113 тисяч гривень.

Заступник міського голови Вадим Борець найплідніше минулого року працював у лютому та вересні. За зимовий місяць йому нарахували майже 75 тисяч, а за осінній – трохи більше як 77 тисяч. Загалом за рік роботи чиновник отримав 549 тисяч гривень заробітної плати, куди також входять різного роду надбавки. В середньому за місяць роботи він заробляв по 54 тисячі гривень.

Василь Гомонай – це ще один заступник очільника міста Ужгород. За 2022 рів він заробив трохи більше як 657 тисяч гривень. Найбільше чиновнику нарахували за січень минулого року – майже 90 тисяч, а найменше за березень – понад 38 тисяч. За нашими підрахунками середньомісячна заробітна платня пана Гомоная складає трохи менше як 55 тисяч.

Трохи менше за своїх колег заробив минулого року заступник Ужгородського керівника Василь Пинзеник. Тоді зі всіма преміями, виплатами на оздоровлення та іншими надбавками йому нарахували понад 562 тисячі гривень. Таким чином в середньому за кожен місяць роботи він отримував майже 47 тисяч. Найбільше йому виплатили у квітні – 103 тисячі, а найменше у березні – 33 тисячі.

Понад 608 тисяч гривень за рік роботи нарахували заступнику міського голови Артему Погорєлому. Місячний оклад чиновника варіюється від 11 до 12 тисяч, проте з усіма додатковими виплатами його середньомісячна заробітна плата складає трохи більше як 50 тисяч гривень. Найбільше пану Погорєлому виплатили у жовтні – 85 тисяч, з яких 36 тисяч гривень – це матеріальна допомога для розв’язання побутових питань. Найменше ж він отримав за лютий та березень – по майже 36 тисяч.

Юрію Рахівському, п’ятому заступнику очільника Ужгорода, минулого року за його заслуги нарахували понад 706 тисяч гривень. В середньому за 12 місяців роботи чиновник отримував по майже 60 тисяч щомісячно. Найплідніше йому довелось працювати у квітні, адже тоді йому виплатили трохи більше як 90 тисяч гривень, а найменше він заробив за березень – майже 43 тисячі гривень.

Автор та фотоколаж: Максим Косюр, konkurent.ua

ЗакарпатПост