В річки Брустурянка, Шипіт та Красношурка вселено близько 35 тисяч мальків форелі струмкової

Басейн річки Тиса поповнився мальками струмкової форелі. Середня вага екземпляра становила 3 грама.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Зариблення річок провели за рахунок компенсаційних коштів групи енергетичних компаній, що реалізовують проєкти зеленої енергетики та відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення) вирощування  водних біоресурсів, повідомляє Закарпатський рибоохоронний патруль.

До акції  з відтворення долучились працівники лісомисливських господарств, представники місцевого самоврядування та Держпродспоживслужби, громадськість, школярі.

Специфіка зариблення струмковою фореллю – це кропіткий процес, який відбувається у декілька етапів. Для вищих шансів виживання мальків, вселення проводиться не в одному місці русла річки, а у різних, з урахуванням ландшафту, зариблень минулих років, розташування населених пунктів тощо.

Період приживлюваності мальків дуже різний і залежить від багатьох природних факторів. Зазвичай, у перший рік після зариблення виживає орієнтовно 70 % струмкової форелі.

ЗакарпатПост