Буданов прокоментував фейки про свою «смерть»

Чутки про загибель або важке поранення Кирила Буданова циркулюють у соцмережах відколи росіяни завдали чергового ракетного удару по Києву 29 травня.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

В ексклюзивному коментарі для Kyiv Post Кирило Буданов висміяв спроби російської пропаганди переконати всіх, що він помер, що він у комі, чи його просто згенерував штучний інтелект.

Коментуючи повідомлення в кремлівських ЗМІ про свою загибель, керівник військової розвідки України сказав з насмішкою, що формується «загін безсмертних», які будуть переслідувати росіян у страшних снах.

Російські державні канали одразу ж підхопили тему, брешучи, нібито українські ЗМІ повідомили про смерть Буданова.

А минулого тижня головний кремлівський пропагандист владімір соловйов заявив, нібито Буданов у комі в Німеччині. Далі ця «теорія змови» розрослася: тепер вже «вбили» чи «поранили» головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, і минулого тижня путін особисто роздув ці необґрунтовані чутки.

Буданов нарешті відреагував, сказавши в ексклюзивному коментарі для Kyiv Post: «Зараз в Україні створюється спеціальний загін безсмертних командувачів – Валерій Залужний, я, Степан Бандера, Симон Петлюра, Іван Мазепа. Тому у росіян і їхніх пропагандистів ще буде дуже багато роботи в нервовій, істеричній обстановці. Загін безсмертних буде серед ночі приходити у сни до російських обивателів, які прагнули захопити Україну, і їх кошмарити».

Ці слова навряд чи переконають затятих прихильників теорії змови. Навіть відео, опубліковане 11 червня, на якому Буданов півхвилини просто мовчить, закликаючи до інформаційної тиші щодо літнього наступу, не переконало їх у тому, що він живий. Багато хто з них вважає, що його зняли в такій статичній позі, бо так його образ було легше згенерувати за допомогою штучного інтелекту.

 ЗакарпатПост