Ужгородські депутати розглянули петицію щодо озеленення у місті та кронуванням дерев

Депутати, зокрема,  доручили департаменту міської інфраструктури, управлінню містобудування та архітектури, відділу землекористування:

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

– при розроблені генерального плану м. Ужгород не допустити зменшення та зміни функціонального призначення територій зелених насаджень загального та спеціального призначення;

– розпочати роботу над планом перспективного розвитку зелених насаджень на 15-річний період.

Департамент фінансів та бюджетної політики має передбачити видатки на проведення комплексу робіт із інвентаризації зелених насаджень на території міста в 2023 році за Програмою благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури Ужгорода на 2023- 2027 роки.

ЗакарпатПост вже писав, що ужгородці створили петицію проти варварського кронування дерев, яка покликана зберегти зелені насадження в місті. У петиції її автори та підписанти вимагали негайно припинити практику потворного кронування – варварського знищення дерев, що проводиться під виглядом так званого санітарного обрізування дерев та заборонити виконувати такі роботи підрядникам, що мають безпосередню вигоду від кількості спиляного.

також, при підготовці Генерального плану м. Ужгород та при його затвердженні не допустити зменшення територій земель зелених насаджень загального та спеціального користування (зелених зон) та зміни їх функціонального призначення, зокрема і на користь громадської чи житлової забудови.

ЗакарпатПост