Судитимуть державного реєстратора, через дії якої була втрачена земельна ділянка громади

Закарпатська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо державного реєстратора з Тячівщини за фактом несанкціонованої зміни інформації, що заподіяло значну шкоду, та повторного вчинення таких дій (ч. 3 ст. 362 КК України).

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

За даними досудового розслідування, вчинивши ряд порушень, жінка сприяла приватному підприємству у незаконному придбанні права власності на землю. Йдеться про ділянку в Ужгороді, на Слов’янській набережній, площею 1,4 га.

Не перевіривши особу заявника, обвинувачена прийняла від нього пакет фіктивних документів про результати проведення земельних торгів. На підставі документації, що явно не відповідала чинному законодавству, та без перевірки інших необхідних даних, жінка безпідставно змінила власника землі в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Таким чином з комунальної власності громади Ужгорода вибула ділянка, ринкова вартість якої становить майже 877 тис. грн., повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Щоб приховати вчинене правопорушення, обвинувачена повторно здійснила несанкціоновану зміну даних в реєстрі. Вона відмінила попередньо внесені в систему записи та повернула первинну інформацію про власника землі. При цьому достовірно знала, що скасувати рішення державного реєстратора можливо лише за рішенням суду чи Міністерства юстиції України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост