Співробітник Рахівської лікарні нарахував працівникам «зайвих» 236 тисяч матеріальної допомоги

Рахівський відділ Тячівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо працівника Рахівської районної лікарні за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Встановлено, що обвинувачений завищив суми коштів при нарахуванні матеріальних допомог 34 працівникам. Так, розрахунок проведено у розмірі середньомісячної заробітної плати, а не в розмірі посадового окладу. Через це з бюджету комунального закладу зайво сплачено 236 тис. грн (включно з ЄСВ).

Під час досудового розслідування службовець повністю відшкодував завдані збитки та щиро розкаявся. Подальший розгляд провадження здійснюватиме Рахівський районний суд, повідомляєЗакарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост